фирми продукти
представяме
работа
 
Шишеджам получи сертификат за инвеститор 'първи клас'

Шишеджам получи сертификат за инвеститор Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров връчи на турската компания Шишеджам сертификат за инвеститор 'първи клас' вчера.

Турската компания е първата, която получи държавна подкрепа за изграждането на прилежащата инфраструктура. Общо 13.5 млн. лв. е вложила държавата в различни елементи на инфраструктурата, за да подпомогне проекта на Шишеджам. Теренът от над 850 дка, на който ще се разгърнат всички производства, също е осигурен от държавата.

След официалното начало на мащабния проект на Шишеджам в България през юли 2004г., инвеститорът е вложил над 107 млн. евро (209 млн. лева) в пълното изграждане на завод за битови стъклени продукти и в частичното изграждане на завод за плоско стъкло. На 14 юли 2005 г. беше подписано допълнително споразумение към първоначалния инвестиционен договор между правителството и турската компания за реализирането на инвестиционните й проекти в страната. Според допълнителното споразумение турската компания ще вложи още 60 млн. долара в мощности за производство на преработено стъкло и на огледала.


5 октомври 2005 - comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
шишеджам, сертификат, инвеститор, насърчаване на инвестициите, стъкло, производство, търговище


още от категорията стъкло, стъклопакети

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg