фирми продукти
представяме
работа
 
НАТО избра "Електронпрогрес" АД за преференциален доставчик от България

НАТО избра "Електронпрогрес" АД за преференциален доставчик от БългарияДружеството Електронпрогрес АД стана първата българска фирма, която подписа споразумение с НАТО и получи статут на единствен преференциален доставчик от България за алианса. Подписването се състоя вчера на официална церемония в главната квартира на НАТО в Брюксел.

Домакин на събитието бе Агенцията за контрол, командване и комуникации на НАТО. С този акт българската компания се нареди сред 357 избрани световни фирми. От страна на дружеството споразумението подписа изпълнителният директор Красимир Пингелов, а от страна на Агенцията - генералният директор Даг Уилхелмсен.

За българското дружество основните предимства от споразумението са свързани с улесняване на достъпа до проекти за НАТО. Друго предимство е възможността за сериозно развитие на бизнеса за внедряване на нови технологии в производството и създаването на нови изделия.

Българската делегация бе водена от собственика и генерален директор на дружеството Георги Крумов, който коментира за БТА, че е изключително горд от постигнатия успех - първото подобно споразумение между българско частно дружество и Агенцията на НАТО.

През 2001 г., след приватизацията на дружеството, то беше фалирала компания. Инвестирахме в хора, оборудване и подобряване на атмосферата, посочи Крумов. Той уточни, че дружеството ще участва във всички проекти в областта на комуникациите и изграждането на информационни системи, инициирани от НАТО в различни държави. За всяка поръчка от подобен характер НАТО изпраща покани до своите преференциални доставчици, които по своя преценка решават за участието си в проектите, допълни той.

БНР


7 септември 2005
Няма коментари


ключови думи
дружество, електронпрогрес, нато, споразумение, достовчик, българия


още от категорията електронни компоненти и схеми

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg