Гръб на кухня от плочки

Списание

ОЩЕ ЗА КЪЩАТА

Брой

07/2018

Най-четено от броя

    Гръб на кухня от плочки     Декоративни бордюри за градината

Още от броя

Гръб на кухня от плочки

Кухненският гръб е естетическият завършек на всяка кухня. Днес той може да се направи от какво ли не – фаянс, теракот, гранитогрес, стъкло, камък, ламинат, метал и много други материали. Най-предпочитан вариант за повечето домакини все пак си остава гърбът на кухня от плочки. Те са функционално и естетическо решение поради лесната поддръжка и многообразието от форми, десени и цветове. Друго важно предимство на плочките е тяхната приспособимост и универсалност. Може да експериментирате с цветовете и формите, с начина на подреждане или пък да ги съчетаете с други материали – резултатът винаги ще е удивителен!

Критерии при избора на плочки

Основното предназначение на кухненския гръб е да предпазва стената от пръските мазнина и вода. Плочките са отлично решение в съотношението качество – цена, притежават висока устойчивост на агресивни препарати и високи температури. В допълнение към това имат дълъг живот, издържат на механични увреждания и лесно се почистват. Огромното разнообразие от форми, размери, шарки и цветове е още една причина за популярността на този тип гърбове. Когато избирате плочки за кухнята, винаги обръщайте внимание на техническите им парамети, като клас на износване, степен на твърдост и коефициент на триене.

Съществуват 5 класа на износване, от които оптимално решение за кухня са продукти от 3-ти и 4-ти клас. Що се отнася до твърдостта, плочките със седма степен са най-добри. Най-често срещаните размери са компактните модели 20x20 и по-обемни 20x50 и 20x60. При избора на плочки за кухненски гръб ще ви бъдат от полза и следните фактори:

- Здравина и цялост;
- Идеално гладка повърхност;
- Минимална степен на влагоустойчивост 0,03%;
- Ниската степен на порьозност значително улеснява почистването от различните видове замърсители;
- Цената е обратно пропорционална на големината – колкото по-малък е размера, толкова по-висока е цената.

Размерът на плочките също е важен фактор. По-големите плочки съзадават усещане за повече пространство в кухнята, а правоъгълните модели илюзорно я удължават...

Източник: ОЩЕ ЗА КЪЩАТА


препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg