Мебели за релакс в двора

Списание

ОЩЕ ЗА КЪЩАТА

Брой

06/2018

Най-четено от броя

    Мебели за релакс в двора     Грижи за растенията през юни

Още от броя

Мебели за релакс в двора

Мебелите за двора трябва да са съобразени със собствения ни стил и не на последно място с големината на наличното пространство и желаното предназначение. Никак не е добра идея да закупуваме градински комплекти само заради привлекателната им визия или защото са почти двойно намалени след края на летния сезон. Да заложим на най-новото само защото е модерно, без да сме се убедили в неговото качество също не е добър вариант.

Когато купуваме градинско обзавеждане трябва да се осведомим за качеството на материалите и да ги изберем така, че да издържат на характерните за страната климатични условия. Проливните дъждове могат да унищожат дървото, да станат причина за корозия на метала или за поява на плесен в текстилните материи. Слънцето, от друга страна, може да причини пукнатини по дървения материал или пък да избели цветовете на пластмасата.

Въпреки че повечето вериги магазини твърдят, че градинските мебели в поддържания им асортимент могат да издържат целогодишно навън, без да се повредят, би било добре от съображения за сигурност да помислим за съхранението им през зимата. Все пак не искаме да похарчим нескромна сума пари за градинско обзавеждане, което идната зима да се повреди. Така че преди да закупите комфортна и красива люлка, убедете се, че има къде да я скриете от зимните студове.

На какви градински мебели да заложим?

Ратановите мебели се оказват едни от най-подходящите мебели за градина. Ратанът е вид палмово дърво с мека конструкция, което расте в джунглите на далечния Изток. Външно наподобява бамбук, но стъблото му има по-висока плътност. Този материал е изключително здрав, гъвкав, устойчив и податлив на обработка, което го превръща в благодатна суровина за изработка на градински комплекти – маси, столове, кресла, пейки, люлки и др. Поради специфичната обработка на ратана мебелите се отличават с дълъг живот - до 20 години. Разчупената визия и разнообразните форми и размери на ратановите мебели внасят чаровно присъствие и допълват природното излъчване на екстериорното пространство...

Източник: ОЩЕ ЗА КЪЩАТА


препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg