Френско легло за царствен сън

Списание

ОЩЕ ЗА КЪЩАТА

Брой

02/2018

Най-четено от броя

    Френско легло за царствен сън     Проблеми при плоските покриви

Още от броя

Френско легло за царствен сън

Леглото е основна мебел в спалнята. На него обръщаме най-голямо внимание още с влизането си в стаята. Удобното и красиво легло е предизвикателство пред много дизайнери още от далечни времена. Тогава се появяват и все по-популярните напоследък френски легла. Солидната им структура и завидният комфорт, който предоставят, са причина тези модели да се предпочитат при обзавеждане на частни домове и хотели.

Защо се наричат френски?

За френските крале луксът и разкошът били на пиедестал. Те проявявали разнообразни капризи по отношение на своите покои и държали не само на пищност и естетика, но и на удоволствието от комфорта по време на сън. По онова време леглото обуславяло статуса на хората в обществото – придворните ползвали един вид легла, съдиите друг вид. Така се поставя началото на днешното многообразие от кревати по отношение на дизайн, форма и размери.

С какво се различават?

Леглата са различават не само външно, но и според специфичната си конструкция. Френските легла се изработват със солидна висока основа, което създава усещането, че спим върху облак, обгърнати от меките завивки. В това всъщност се изразява и видимата разлика на френските легла от останалите. Оригиналният модел притежава твърда основа, изработена от масивна дървесина, облечена със силиконова вата и качествен памучен плат или сатен. Автентичните изработки били направени от дъб, орехово дърво и абанос и изглеждали величествено с изящната си дърворезба.

Здравината на масивната дървесина и симетричните форми на леглото допринасят за неговата изключителна устойчивост на натоварвания. Основата обикновено е висока 25-30 см, като някои модели са снабдени с крачета, а при други са предвидени и колелца, за по-лесно преместване. Има и такива, които се разполагат непосредствено на пода. Горната част на леглото представлява двулицев матрак...

Източник: ОЩЕ ЗА КЪЩАТА


препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg