Как да обзаведем бебешката стая

Списание

ОЩЕ ЗА КЪЩАТА

Брой

01/2018

Най-четено от броя

    Как да обзаведем бебешката стая     Малката баня - функционалност и дизайн на малка площ

Още от броя

Как да обзаведем бебешката стая

През първите няколко месеца тази стая ще бъде целият свят за новороденото, ето защо е нужно да се подходи с грижа както по отношение на мебелите, така и по отношение на декорацията. За да подредите спокойно приоритетите си, е най-добре да направите списък с необходимите мебели, план за тяхното разположение, да подберете материите и цветовете за стаята. След раждането ще се чувствате като във вихрушка от отговорности, така че създайте комфорт не само за бебето, но и за себе си. Не е нужно непременно да се ръководите от скъпи списания, просто следвайте вътрешния си усет за красота и практичност и със сигурност няма да сгрешите.

Не претрупвайте стаята с мебели

Планът за обзавеждане на бебешката стая не бива да включва много на брой мебели. Те не само ще отнемат от свободното ви пространство, но и от това на бебето, когато порасне. Ограничете избора си до най-необходимите – легло, маса за повиване, практичен шкаф или скрин и, разбира се, кресло за кърмене. Добре е да планирате малка етажерка и набор от плетени кошове, които да разположите под леглото например. За целта ще бъде от полза предварително да измерите помещението и да съобразите подредбата с това. Така ще си спестите неприятните изненади след като мебелите са вече сглобени.

Когато избирате легло, потърсете функционално и практично решение. Заложете на легло, което ще "расте" заедно с детето ви. Сгъваемите конструкции за минути се превръщат в голямо легло за тийнейджъри. Подобна инвестиция е свързана с повече средства, но ще ви спести разходи в бъдеще. Обърнете внимание на използваните бои и лакове при направата на леглото и най-вече на преградите, за да се уверите, че бебето няма да се прекатури или да провре главата си през тях. Матракът за леглото трябва да е със средна твърдост или по възможност да следва извивките на тялото.

Не разполагайте креватчето в близост до прозорци и външни стени. Даже спокойно може да го поставите по средата на стаята, така че да можете да наблюдавате мъничето от всяка точка и, разбира се, и то вас. Не е удачно да слагате висящи дрънкулки около леглото, тъй като могат да бъдат опасни за бебето, особено ако съдържат малки топчета или разглобяеми елементи...

Източник: ОЩЕ ЗА КЪЩАТА


препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg