Коледни настроения у дома

Списание

ОЩЕ ЗА КЪЩАТА

Брой

12/2017

Най-четено от броя

    Коледни настроения у дома     Настилки с грижа за домашния любимец

Още от броя

Коледни настроения у дома

Добре известно е, че Коледа се свързва с тематични акценти, фигури и цветове. В последно време обаче коледната декорация все повече се видоизменя спрямо модерните стилове на обзавеждане, така че да акцентира "характера" на дома. И ако традиционните цветове на Коледа са червено, зелено и златно, то при модерната декорация не бива да се изненадвате от тюркоазеносините, розови, лилави и метални нюанси. Точно затова е редно да не се впускате в безразборни покупки, а да се ръководите основно от стила на интериора и от това какво би му подхождало.

Добре е да изберете една цветова концепция, която да се повтаря във всички помещения, разбира се, в случай че декорът го позволява. Друг важен момент е големината на жилището – по-голямото пространство понася и по-богата украса и обратно - малкото жилище би изглеждало достатъчно празнично с не повече от един-два декоративни елемента във всяка стая. Ето и основните декоративни подходи, с които ще заредите дома с коледно настроение:

Централна декорация

Това всъщност са празничните елементи, с които се аранжират масата, входното пространство и малките кътчета в дома. Те определено внасят най-голямата доза ведрина и предпразнично настроение. Дали това ще бъдат малки коледни елхи, еленчета и сърнички, свещи или цветя – ефектът е гарантиран. По-креативните съвсем сполучливо може да си ги направят и сами, като използват миниатюрни саксии, елхови клонки, малки фигурки, шишарки и панделки. Малките подаръчета, поставени в подноси или просто струпани в малка купчинка на скрина или на пода в коридора са още един вариант за декориране.

Огнището на камината

Декорирането на огнището не е никак трудна задача и тук може да се използват най-различни елементи – коледни венци, вълнени чорапи, разноцветни топки и гирлянди, а също и всякакви други декоративни елементи, които тематично символизират духа на Коледа...

Източник: ОЩЕ ЗА КЪЩАТА


препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg