Електрическите камини - топлина, удобство и стил

Списание

ОЩЕ ЗА КЪЩАТА

Брой

11/2017

Най-четено от броя

    Електрическите камини - топлина, удобство и стил     Орехът в двора - пазител на дома

Още от броя

Електрическите камини - топлина, удобство и стил

Ако търсите отоплителен уред, който предлага всичките удобства на конвенционалната камина, но без цялото чистене и суетене около нея, тогава електрическата камина е най-подходящият вариант. Предимствата на този електроуред го превръщат в отлична алтернатива за отопление през зимния сезон. Електрическите камини са лесен начин да поддържате дома си топъл и да внесете оригинален акцент в интериора.

Какво представляват електрическите камини

В случай че някога сте виждали подобен уред, няма как да не сте останали запленени от реалистичната му визия. На външен вид електрическите камини изглеждат досущ като традиционните. Като започнем от разнообразния дизайн, излъчваната галеща топлина и завършим с очарователната красота на огнените пламъци – електрическата камина по нищо не отстъпва на оригиналния си първообраз.

Освен реалистичната имитация на пламъци с горяща жарава, някои модели предлагат даже и звукови ефекти на пукащи дърва за създаване на неописуемо уютна и спокойна атмосфера. Отгоре на това, огънят може да възпроизвежда и дим, което допълнително подсилва усещането за истинско огнище. Много често в дизайна на електрическите камини е интегрирана имитация на тухлена или каменна зидария. В зависимост от интериора и желания ефект може да изберете стенна, ъглова камина или пък такава за вграждане. В други случаи камината може да бъде позиционирана върху стойка или практично поместена в определен кът от помещението.

Как функционират камините

Механиката на електрическите камини не е никак сложна, тъй като не включва голям брой елементи. На първо място стои въпросът как точно става отоплителният процес. Вътрешността на камината е оборудвана с вентилатор и метални компоненти, които се нагорещяват при включване на уреда в електрическата мрежа...

Източник: ОЩЕ ЗА КЪЩАТА


препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg