Съвременни еко алтернативи за топлоизолация

Списание

ОЩЕ ЗА КЪЩАТА

Брой

10/2017

Най-четено от броя

    Съвременни еко алтернативи за топлоизолация     Осветлението в трапезарията

Още от броя

Съвременни еко алтернативи за топлоизолация

При съвременното строителство се оформя подчертан стремеж към изграждане на екологично и биологично балансирани сгради, които подобно на човешката кожа осигуряват постоянен обмен на влага и въздух. Интегрирането на природосъобразни продукти с минимално токсично въздействие осигурява добър микроклимат в помещенията, щади природата и се отразява положително на здравето ни.

В този аспект ефективната топлоизолация е един от съществените фактори за подобряване на енергийната ефективност на дома. Използваните в практиката изолационни материали имат много добри изолиращи свойства, но те са изкуствено стабилизирани чрез топлинна и химична обработка, което от своя страна нарушава естествения баланс на сградата с околната среда. В тази статия са изложени някои алтернативни материали за изолация, които притежават всички предимства на своите предшественици и едновременно с това поддържат здравословен микроклимат в помещенията.

Конопената изолация е отличен продукт за топло- и звукоизолиране. Естествените качества на природната суровина я превръщат в достоен конкурент на традиционните изолации. Конопът е една от най-старите растителни култури и едно от първите облагородени от човека растения. В миналото се използвал в земеделието за изработката на тъкани и корабни въжета. Конопената вата е пожароустойчив материал, който запазва формата и топлоизолационните си свойства и при висока влажност. Има гладка повърхност и може да се инсталира без да се използват предпазни средства, тъй като не дразни кожата или дихателните пътища...

Източник: ОЩЕ ЗА КЪЩАТА


препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg