Реставрация на стария масивен паркет

Списание

ОЩЕ ЗА КЪЩАТА

Брой

09/2017

Най-четено от броя

    Реставрация на стария масивен паркет     Време е да засадим лалетата

Още от броя

Реставрация на стария масивен паркет

Когато реновирате жилището си и стигнете до настилката, не бързайте да изхвърляте стария масивен паркет. Макар на пръв поглед той да изглежда много захабен, почернял и изтъркан - направо за боклука, трябва да знаете, че той подлежи на реставрация, след което ще изглежда отново като нов, а дървото ще изпъкне в цялата си красота и блясък.

За разлика от ламината, който не подлежи на обновяване и след като се захаби, трябва да се изхвърли и замени с нова настилка, или 3-слойния паркет, който се цикли до 2 пъти, масивният паркет подлежи на циклене цели 4-5 пъти и при правилна поддръжка може да издържи 100 и повече години. В Западна Европа например има паркети на 200-300 години, които се обновяват редовно и са в отлично състояние.

Задължително трябва да наемете специализирана фирма за циклене и поддръжка на паркет, която притежава не само специалисти с опит, но и нужната техника. Например за качествената реставрация на стария паркет е необходима специална дискова машина. Освен това трябва да се използват само подходящи машини, тъй като паркетът е поставен под ъгъл, и неподходящи машини за шлайфане ще причинят повреди на паркета...

Източник: ОЩЕ ЗА КЪЩАТА


препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg