Модата на винтидж мебелите

Списание

ОЩЕ ЗА КЪЩАТА

Брой

04/2017

Най-четено от броя

    Модата на винтидж мебелите     Предложения и препоръки при използването на масло за дърво

Още от броя

Модата на винтидж мебелите

Ако не сте наследили такива вещи, може просто да си купите нови мебели, които са нарочно състарени. Сръчният домашен майстор може сам да придаде винтидж облик на мебелите си, със собствените си ръце, използвайки вар, байцване и специални лакове.

Байцването

Чрез байцване се имитира оцветяването, което само старите мебели придобиват. Байцването прави дървесината по-тъмна. Типичната структура на дървото остава видима, като годишните кръгове изпъкват по-ясно. Трябва да се има предвид, че байцът не се сипва в метални съдове. Като материали за байцване се предлагат течни продукти и прахове. Прахът за байцване се разтваря в гореща вода и веднага след като изстине, може да се използва. Този разтвор не трябва да се приготвя в метални съдове, защото контактът с метала може да повлияе на цветовото действие на байца. По-добре използвайте съдове от пластмаса и керамика. Също по самата четка не трябва да има никакъв метал.

Още съвети:

Дървото трябва да е чисто и без допълнителна обработка. Активното вещество трябва безпрепятствено да може да проникне в дървесината. Затова повърхността е необходимо да бъде без каквато и да е обработка, без лакове, мазнини и др. По мебели от мека дървесина, които са били обработени (с натриева основа) може да се образуват петна, ако върху повърхността има остатъци от боя. Затова е необходимо те да бъдат предварително премахнати, като повърхността се изтърка с шкурка. Едва тогава се нанася байцът с четка, за предпочитане по-голяма. Излишната течност се попива с гъба. Имайте предвид, че байцът не образува предпазен слой върху дървото. Ако е необходимо да защитите повърхността, можете да нанесете прозрачен лак и така да я запечатите...

Източник: ОЩЕ ЗА КЪЩАТА


препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg