Модулни системи за дневната

Списание

ОЩЕ ЗА КЪЩАТА

Брой

03/2017

Най-четено от броя

    Модулни системи за дневната     Миниатюрни овошки за верандата

Още от броя

Модулни системи за дневната

Грубоватите библиотеки и секции отстъпиха място на новите модулни системи, с които пространството се моделира бързо и лесно.

Защо да заложим на модулни системи

Тенденциите при модерните холни секции се ръководят от идеята за простор, светлина и ефирност, където пространството принадлежи на обитателите на дома, не само на вещите им. Модулните системи са идеалният начин да добавим съвременен привкус и елегантно излъчване на всекидневната. Предлагат се на отделни модули и лесно се сглобяват. Удобство при тях е, че могат да се конфигурират по различни начини в зависимост от индивидуалните предпочитания за стил и функционалност, като се играе с формата, материалите и структурите. Използането на модулни системи позволява създаване на нестандартни композиции, зониране на отделни кътове от дома или внасяне на тематичен акцент. Комбинациите от модули осигуряват гъвкавост на пространството и динамика в интериора.

Характерен дизайн

Компонентите са проектирани с изчистен и семпъл дизайн, подчинен преди всичко на функционалността и практичността. Изобилието от новаторски идеи и функционални елементи позволява изпълнението на сложни структури и ексцентрични проекти. Простотата и изяществото на формите гарантират хармонично кореспондиране между отделните стенни модули, рафтове и контейнери. Пространството между модулите внася усещане за повече простор и светлина в помещенията. Системите отлично се вписват в модерния интериор, при това без да се притесняваме, че ще излязат от мода. При шкафовете линията е изцяло изчистена, без украшения и излишни орнаменти. Вратичките в повечето случаи са без дръжки и се отварят с помощта на скрити жлебове или "push" механизми. При някои модели отделните крила се отварят в различни посоки. Предлагат се и модули с вградено осветление за допълнителен комфорт и декорация.

Материалите

За направата на модулите се използват плоскости от МДФ, ПДЧ, метал или масив с дебелина, съобразена с носещите функции на корпуса. Материалите може и да се комбинират за постигане на оригинална и екзотична визия. Елементите от стъкло също преобладават. В последно време се предпочитат лакираните повърхности, поради това, че трудно се надраскват и задържат по-малко прах...

Източник: ОЩЕ ЗА КЪЩАТА


препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg