фирми продукти
представяме
работа
 
3 есенни проекта с листа

Вижте три лесни за направа, но много ефектни проекта за дома. Те ще Ви помогнат да създадете красива и евтина декорация с листа, която е особено подходяща за есенния сезон.


1. Листа върху покривката за маса

При този проект не се използват директно листата, а по-скоро тяхната форма и текстура. Самите листа играят ролята на щампи, с чиято помощ и най-скучната покривка за маса ще се превърне в органичен акцент за интериора.

есенни листа

За проекта можете да използвате различни видове свежи или изкуствени листа. За щампите ще са Ви необходими още четка и бои за тъкани в желаните цветове. Най-естествен ефект ще получите, ако използвате боя в зелено, цвят каки или различни есенни нюанси – оранжево, жълто, червено.


Какво ще Ви е необходимо:

* дунапренови четки за боядисване
* изкуствени или естествени листа (не сухи, тъй като те могат да се начупят)
* боя за тъкани
* едноцветна покривка за маса

Как да ги направите:

1. Използвайте дунапренова четка, за да нанесете боята за тъкани в избрания цвят върху едно от листата, най-добре откъм гърбовата му част.
2. Поставете листото с боядисаната страна надолу на желаното място върху покривката. Притиснете го добре с ръка, поставете отгоре хартиена салфетка и минете върху нея с неизползван валяк за боядисване.
3. Когато сте готови, внимателно махнете салфетката и листото, и оставете боята да изсъхне. През това време повторете процеса на друго място върху покривката – със същото или с друго листо. Можете да редувате цветовете и да позиционирате листата в различни посоки, за да получите ефект н нападали върху покривката листа. Оставете боята да изсъхне за поне едно денонощие, а ако гладите покривката, поставяйте я с щампованата страна надолу.


2. Декоративни свещи с листа

За този проект трябва да използвате по-плътни листа – например такива от лимон, лаврово дръвче или рододендрон.

есенни листа

Какво ще Ви е необходимо: пчелен восък, дунапренова четка, високи декоративни свещи, остър инструмент (макетно ножче или игла за бродерия), свежи листа.

Как да ги направите: Разтопете на водна баня желаното количество пчелен восък и по желание го оцветете с подходяща боя (за целта можете да използвате и парче пастел за рисуване). С дунапреновата четка нанесете няколко тънки слоя восък върху гърбовата страна на избраното листо и притиснете листото върху декоративната свещ, която ще декорирате. Притиснете така създадената щампа, за да отпечатате листото и внимателно, но бързо отлепете използваното листо от восъка, за да остави то отпечатъка си. Ако желаете, можете да дооформите релефните отпечатъци с малък остър предмет (например голяма игла за бродиране).


3. Декоративни маски с листа

Обикновените картонени маски за веселите празненства у дома могат да се превърнат в стилна и ефектна декорация за есенните интериори. Маските обикновено се продават в пакет по няколко, а листата за декорацията им (изкуствени или естествени) можете да съберете сред природата или да закупите от специализиран магазин.

есенни листа

Какво ще Ви е необходимо: маски (закупени или изрязани от картон), лепило (течен силикон) и листа – ако използвате естествени такива, най-добре предварително да ги обработите с глицерин, за да издържат по-дълго).


Как да ги направите:
За направата на всеки показани по-долу проекти е използвана една обща техника:

есенни листа

1. Срежете ластика от маските и прикрепете към задната им част по едно бамбуково шишче, за да можете да ги поставите във висок съд.
2. Сортирайте листата по размер – най-големите и добре оформени от тях оставете за периферията.
3. Започнете да оформяте декорацията отвън навътре – поставете малко от лепилото върху картона и залепете отгоре едно от листата. Продължете по същия начин, като подреждате всяко листо по сходен начин като останалите (в същата или в друга посока, в зависимост от формата), а редиците припокривайте частично, за да скриете дръжките на листата (срежете долната част на тези от най-горния пласт). Оставете лепилото да стегне добре и аранжирайте по желание, заедно с други аксесоари.


Декорация с дъбови листа

есенни листа

Листата се подреждат в посока наляво или надясно, като местата около отворите се оформят внимателно чрез прегъване на всяко листо.


Декорация с лунария (сребърен долар)

есенни листа

Растението лунария (Lunaria annua) образува семенца, които се оформят в блестящи мембрани със седефен блясък. Те изглеждат чудесно като декорация, а ако ги използвате върху картонена маска, облепете с тях маската под формата на кръг, около всеки от двата отвора.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
есенни проекти, листа, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg