фирми продукти
представяме
работа
 
9 хитри проекта с тапети

Не изхвърляйте парчетата тапет, останали от ремонта – използвайте ги, за да създадете тези евтини, но много ефектни проекти. Тези идеи могат да бъдат вдъхновение и за декорация в ярки мотиви, за която да използвате парче от красив тапет, който обаче е твърде ефектен, за да се използва върху стените.

Вижте още: 6 нестандартни идеи с релефни тапети


1. Декоративна холна масичка


9 хитри проекта с тапети

Старата и невзрачна дървена масичка ще се превърне в изящен акцент за всекидневната – необходимо е само да изберете подходящ тапет в ярки цветове и смели щампи. Нанесете върху цялата мебел два слоя боя в неутрален нюанс или цвят, който се съчетава добре с нюансите на тапета. Оставете боята да изсъхне. Измерете плота на масичката и изрежете парче от тапета с получените стойности. Нанесете върху цялата повърхност на плота лепило за декупаж, поставете отгоре тапета и изгладете неравностите, докато лепилото е все още влажно. Изчакайте да изсъхне и нанесете върху декорацията още два пласта от лепилото, за да запечатате тапета върху плота. За повече блясък и издръжливост, накрая нанесете лак (когато декорацията е изсъхнала напълно).


2. Свежа масичка за сервиране


9 хитри проекта с тапети

Обикновеният шкаф – библиотека със стъклен панел може да се превърне в чудесно решение за интериора в хола или трапезарията. Достатъчно е да пребоядисате вътрешността и гърба му с боя в ярък цвят, съответстващ на цвета на избрания тапет, а след това да го облицовате. За да добавите тапета, нанесете слой лепило и внимателно поставете облицовката, като изглаждате неравностите. Добавете четири колелца в ъглите на основата и Вашата количка за сервиране е готова.


3. Акцент с параван


9 хитри проекта с тапети

Можете да създадете този красив параван за стаята от три дървени панела, взети например от стари капаци за прозорци или направени по поръчка. За да превърнете стандартния аксесоар в красив акцент обаче, можете да добавите двустранна облицовка с цветен тапет. Ако желаете, можете да облицовате всяка страна с различни по цвят и шарки тапети, за да можете да съчетаете паравана с различни интериори.


4. Тапицирана горна дъска на леглото


9 хитри проекта с тапети

Освежете скучната горна дъска на леглото си с парче тапет с ефектни шарки. Съобразете цветовете и щампите с вече съществуващия дизайн в спалнята, но заложете на интересните мотиви, които ще създадат повече настроение в интериора. Измерете дъската и срежете тапета до получените размери – ако формата на дъската е неправилна, както в този случай, изрежете по-голямо парче и внимателно напасвайте тапета по контурите. Декорацията можете да залепите с подходящо лепило или да захванете с тапицерски телбод от задната страна на дъската.


5. Ретро шик в банята

9 хитри проекта с тапети

Старото, но здраво шкафче за банята също може да възвърне очарованието си с малко боя и тапет. Пребоядисайте го изцяло в желания цвят, оставете боята да изсъхне и добавете облицовката в подходящи шарки и нюанси. За целта измерете гърба на шкафа, вътрешната и външната страна на вратичките, а след това срежете петте парчета до необходимите размери. Залепете облицовката с подходящо лепило, изчакайте да изсъхне, а отгоре нанесете лак.


6. Шкаф с очарование


9 хитри проекта с тапети

Деликатният тапет с флорални мотиви в маслено жълто подчертава красотата на този иначе обикновен шкаф за спалнята. Тапетите са отлично решение за старите шкафове – те, заедно с малко боя, са в състояние да превърнат и най-скучната мебел в дизайнерски уникат. За целта нанесете два слоя от избраната боя върху цялата мебел и оставете да изсъхне. Измерете предните панели на чекмеджетата и вратичките, изрежете няколко парчета от тапета с получените размери и ги залепете върху шкафа с подходящо лепило. Докато лепилото е още влажно, изгладете добре всички гънки и неравности, а когато то изсъхне, нанесете отгоре матово защитно покритие.


7. Лесна декорация


9 хитри проекта с тапети 9 хитри проекта с тапети

Вместо да пилеете излишно пари за картини, направете си сами такива, като използвате парчета красив тапет. Цветовете и щампите на декорацията зависят от Вашия вкус и от цветовата палитра на помещението. За да направите декорацията, изрежете желания брой парчета от тапета, с желаните от Вас размери – залепете ги с лепило за тапети върху гладка шперплатова основа със същите размери и ги поставете в рамка. Окачете ги върху стената едно до друго, за да получите по-силен ефект.


8. Акцентна стена


9 хитри проекта с тапети

Ако искате да експериментирате със смели щампи и цветове, но не желаете стаята да изглежда претрупана, заложете на една акцентна стена, а останалите боядисайте в неутрален цвят. Декорацията можете да направите от парчета, срязани от различни тапети или останали от други проекти – най-отдолу върху стената залепете най-големите парчета, а върху тях подредете останалите, за да получите своеобразна декорация с кръпки.


9. Унифициран дизайн


9 хитри проекта с тапети

Създайте по-гостоприемна атмосфера в антрето, като унифицирате шкафа – закачалка със стените. За целта измерете гърба на закачалката и залепете върху него парчета тапет, който е същият като този върху стената или поне сходен на него. Ако закачалката е разделена на сектори, измерете всеки от тях и им поставете отделна облицовка.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
тапети, обзавеждане, интериор, идеи за дома, тапет

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg