фирми продукти
представяме
работа
 
Декорирайте стената с пиксели

Рисунките по стените са един от начините за декориране на интериора. Този проект със сигурност ще вдъхнови тези от вас, които обичат да рисуват и експериментират с декорацията на дома си. Той не е никак труден, но определено отнема доста време, така че ако решите да го осъществите, се залавяйте за работа.

Декорирайте стената с пиксели

Необходими материали:
- бои
- четки
- дървени блокчета
- лепило
- метър
- пикселизиран образ на картината, която ще рисувате

Инструкция:

Декорирайте стената с пиксели

Изберете си някакво изображение – в този случай е избран флорален мотив, но вие може да проявите своето въображение и да измислите нещо по-интересно. Отворете изображението във Photoshop или някаква друга програма за обработка на изображения и използвайте филтъра Mosaic, за да го пикселизирате. Самият филтър ви дава възможност да определите броя на пикселите, което пък от своя страна рефлектира върху начина, по който ще изглежда изображението.

Декорирайте стената с пиксели

Колкото повече са пикселите, толкова по-малка ще е тяхната големина и толкова по-детайлна ще е картината и обратно – колкото по-малко на брой са те – толкова по-големи ще са, но ще се загубят някои от детайлите. Ако изберете повече пиксели, ще постигнете по-детайлно изображение, но това ще ви отнеме повече време. Разпечатайте изображението – то ще ви служи като образец, по който ще оцветите картината.

Декорирайте стената с пиксели

Пребройте пикселите по ширина и дължина на изображението и разграфете стената с вертикални и хоризонтални линии така, че да се получи същият брой празни квадратчета. Изберете изображение, чието съотношение между ширина и височина да съвпада с това на стената, за да изпълни изцяло повърхността й. Това може би е най-досадната част, но проявете търпение, ще видите, че си заслужава.

Декорирайте стената с пиксели

След като сте разграфили стената, идва моментът на рисуването. Въоръжете се с достатъчно бои от основните цветове и ги комбинирайте, за да получите желаните нюанси.

След като оцветите всички квадратчета, е време да залепите дървените блокчета върху белите пиксели. Обърнете внимание, че те трябва да са приблизително със същите размери като тези на пикселите, така че предварително помислете откъде може да се сдобиете с тях и какви ще са техните размери, след което съобразете размерите на пикселите с тези на блокчетата. Залепете дървените блокчета върху празните квадратчета като комбинирате блокчета с различна текстура, за да се получи още по-интересен дизайн.

Декорирайте стената с пиксели

Като цяло това е всичко. Проектът не е никак труден и ако не си давате много зор и отделяте по няколко часа на ден, ще го завършите за 3-4 дни.


Източник: classyclutter.net







Няма коментари


ключови думи
декорация за дома, декорация за стена, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg