фирми продукти
представяме
работа
 
Няколко лесни хитринки с подръчни материали

Понякога ежедневните проблеми у дома имат лесни решения, които могат да се осъществят с подръчни средства. Открийте потенциала на обикновените вещи у дома, които вероятно дълго време сте подценявали.

Няколко лесни хитринки с подръчни материали


1. Пластмасови бутилки

Няколко лесни хитринки с подръчни материали

* Срежете горната част на шишето, за да получите бърза и практична фуния за преливане на течности.

* Срязаната под ъгъл горна част може да се използва и като лопатка за почва, пясък или семена, както и за почистване на замърсените улуци.

* Направете си капков напоител за растенията - вземете бутилка, изрежете голяма дупка върху дъното й и пробийте 2-5 малки дупки около капачката; поставете бутилката дълбоко в земята, обърната с капачката надолу, като пълненето с вода става през голямата дупка върху дъното й.


2. Тиксо

Няколко лесни хитринки с подръчни материали

* Залепете ленти тиксо в горната част на вазите – така ще създадете своеобразна решетка, която ще Ви помогне да подредите цветята в тях по-лесно, като ги прикрепя на местата им.

* Спрете нашествието на мравки в дома си – облепете с парчета двойнозалепваща лента местата, от които влизат.

* Почистете космите и влакната от тапицерията у дома – увийте парче тиксо с лепкавата страна навън около ръката си и внимателно минете върху дамаската.


3. Китайски клечки за хранене


Няколко лесни хитринки с подръчни материали

* Почистете калта от подметките на обувките – клечките могат да бъдат полезни най-вече за дълбоките грайфери.

* Забийте клечките за хранене в почвата на саксиите у дома, за да създадете бърза опора за домашните растения.

* Когато пресаждате растенията, използвайте клечките, за да разделите коренчетата едно от друго и да разрохкате почвата.


4. Клечки за зъби

Няколко лесни хитринки с подръчни материали

* Поправете малките дупки върху повърхността на мебелите (например такива от пирон) - потопете клечка за зъби в малко лепило за дърво, забийте я в дупката и я счупете до такава дължина, че да не се подава отгоре; обработете с шкурка и нанесете малко боя или лак за дърво.

* Оформете желания надпис или шарка върху празничната торта, преди да нанесете глазурата.

* Почистете запушените отвори в цедката или пресата за чесън.

* Залепете в края на няколко клечки за зъби по едно малко парче цветно тиксо – използвайте ги, за да обозначите вида на ястията – например дали пържолата е нормална или препечена, дали ястието е люто или не, дали сандвичите са с месо или вегетариански, и прочее (можете да лепнете и по едно малко етикетче с надпис).


5. Щипки за пране


Няколко лесни хитринки с подръчни материали

* Докато заковавате пирон, захванете го с щипка за пране – така ще намалите риска да се ударите с чука, докато ковете.

* Поставете по една щипка в пръстите на току-що изпраните вълнени ръкавици, за да запазите формата им при съхненето.


6. Капкомер

Няколко лесни хитринки с подръчни материали

* Използвайте капкомера, за да смените водата във вазите, без да се налага да размествате вече подредените цветя.

* Напойте домашните растения с гъста или бодлива зеленина – с капкомера ще достигнете бързо и лесно директно до най-долната част на растенията, за да им доставите вода.

* Ако сте прекалили с поливането, можете да изтеглите излишъка от вода от саксията или чинийката отдолу, за да не загният корените на растенията.


7. Меки четки за боя

Няколко лесни хитринки с подръчни материали

* Използвайте неупотребявана четка за боядисване, за да почистите праха и замърсяванията от абажурите, полилеите, релефните рамки за картини, плетените мебели и прочее; по същия начин можете да почистите дори листата на някои от домашните растения.

* С четка можете да почистите и натрупаните нечистотии върху прозоречните рамки и мрежите срещу насекоми.


8. Ролка за почистване на дрехи (самозалепваща бояджийска лента)

Няколко лесни хитринки с подръчни материали

Няколко лесни хитринки с подръчни материали

* Можете да използвате ролката за дрехи (или самозалепваща бояджийска лента, която е по-силна от обикновеното тиксо), за да почистите замърсените с прах части на прахосмукачката.

* С помощта на ролката или самозалепващата се лента можете да съберете влакната, остатъците от конци и плат или пък стърготините от работната маса, след като сте приключили с някой проект.


9. Коркови тапи

Няколко лесни хитринки с подръчни материали

* Използвайте коркова тапа, малко лимонов сок и едра сол, за да почистите остриетата на обикновените ножици и градинските ножици за подрязване.

* Нарежете тапите на дискове и ги прикрепете към дъното на саксиите – по този начин можете да предпазите повърхностите от надраскване, но и да улесните дренажа на растенията, като осигурите повече място за движение на водата.

Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, подръчни материали, клечки за зъби, тиксо, щипки, капкомер, коркови тапи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg