фирми продукти
представяме
работа
 
11 лесни идеи за освежаване на интериора в банята

Ако безинтересният и еднообразен интериор в банята Ви е омръзнал, можете да освежите дизайна на помещението и без да се налага да хвърлите големи суми за целта. В зависимост от това с колко време и средства разполагате, вижте няколко лесни идеи за освежаване на интериора.


1. Поставете цветна облицовка

бани

Дори поставени само върху стените покрай ваната, мивката, душа, тези красиви и нестандартни плочки играят ролята на интересен акцент, който привлича вниманието към себе си. Не е задължително плочките да са скъпи – достатъчно е да са качествени и интересни като дизайн. Те създават усещането за лукс и нестандартна красота в цялата баня.


2. Използвайте максимално потенциала на осветлението

бани

Правилно поставеното осветление – като локация и като интензивност, може да направи чудеса с интериора. Това важи в още по-голяма степен за бани, в които няма източник на естествена светлина. Ако пък банята Ви има прозорец, погрижете се завесите/ щорите да са достатъчно ажурни, за да не блокират светлината отвън.


3. Поставете ламперия

бани

Освежете стените в банята с ламперия, като я поставите на 2/3 от височината на стената. Ако се притеснявате от влагата, вместо дървена, поставете винилова или пластмасова ламперия. Чрез нея можете да добавите в помещението цвят и релеф, които да привлекат вниманието към детайлите.


4. Добавете цвят чрез завеса за баня


бани

Ако искате голям ефект с малко средства, сменете старата завеса за баня с нов. Свежите цветове и шарки ще променят целия облик на банята, без да влагате излишни пари или време.


5. Чар чрез тапети

бани

На пазара се предлага разнообразие от миещи се тапети, подходящи и за банята, където проблем е влагата. Добре подбраният тапет е в състояние да промени визията на цялата баня, особено ако го съчетаете с цветна ламперия. Ако пък разполагате с отделна баня и тоалетна, можете да освежите поне едното помещение, в което влагата е далеч по-малко.


6. Райета за красота

бани

Тези красиви райета може да изглеждат като тапет, но всъщност са направени с боя. Красивата шарка върху стените е допълнена от същия мотив в същите цветове, добавена чрез завесите. Всъщност нюансите и шарката на тези завеси е основата, върху която са създадени райетата на стените.


7. Силата на детайлите

бани

Малките детайли могат да се превърнат в мощен фактор за интериора, стига да са подбрани правилно. Това се отнася особено за баните с по-малка площ, в които няма достатъчно място за по-мащабни декорации. Една красива картина в рамка, ваза с цветя или стилна лампа са достатъчни, за да се създаде приятна и гостоприемна атмосфера.


8. Монтирайте капаци на прозорците

бани

Вместо завеси и щори, поставете на прозорците дървени/ винилови капаци в искрящо бял нюанс. С тях ще можете да контролирате количеството на светлината в банята, а едновременно с това ще получите приятен акцент в котидж стил.


9. Освежете осветителните тела

бани

Ако нямате достатъчно средства, за да смените осветителните тела в банята с нови, освежете старите с малко боя и декоративни детайли (мъниста, ширити, изкуствени камъчета и прочее).


10. Отразителни повърхности

бани

Освен стандартното огледало, можете да добавите огледални повърхности и върху вратичките на шкафчетата – така светлината ще се разпръсква из цялата баня и ще създава усещането за повече простор. Същото се отнася и за всички лъскави и отразителни детайли в интериора, дори те да не са огледални.


11. Сменете декорацията върху прозорците

бани

Дори да нямате възможност за по-сериозни ремонти в банята, можете да смените старите завеси с нови или да поставите щори. Те Ви дават разнообразни възможности да играете с цветове, шарки и текстури, за да постигнете желания резултат.


Източник: kitchenbathideas.com







28 април 2010 17:11 | Re: Ели
От: comfort
Тук показаните интериори са по-скоро нагледен пример за идеите, които всъщност са приложими и в по-малки помещения. Статиите са преводни от издания в САЩ, където тези размери са нещо напълно нормално. :)
28 април 2010 13:37 | Баните
От: Eли
В България баните не са такива, или ако има подобни, то те са рядкост и сама за финансово по-облагодетелстваните! Че то тези бани са само колкото моя хол заедно с бокса!!! Иначе е свежо и интересно, особено дребните детайли...
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
бани, интериор, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg